Voor een beter begrip
Home   /   Over Boom   /   Boom in het nieuws   /   Giving back

PERSBERICHT Giving back

De eerste editie van het Giving Back Speeddate Studie Oriëntatie Event werd via de Rotary Amsterdam gehost door Boom uitgevers Amsterdam.

De eerste editie van het Giving Back Speeddate Studie Oriëntatie Event vond plaats bij Boom uitgevers Amsterdam in hun monumentale pand aan de Prinsengracht, waar wij gastvrij verwelkomd werden door algemeen directeur Arjen Holl.
In een speeddate setting lieten zeven studenten van de Giving Back Students Community zich zeven minuten lang het hemd van het lijf vragen door scholieren van de @Open Schoolgemeenschap Bijlmer en het Comenius Lyceum over de studierichtingen Bedrijfskunde, Pedagogiek, Rechten, Geneeskunde, Civiele Techniek, Accountancy en Finance, Tax & Advice.
De eerste ronde was nog wat onwennig, bij de tweede gingen de gesprekken al een stuk soepeler en vanaf ronde drie raakte iedereen helemaal op dreef en was er geen houden meer aan; 7 minuten is dan natuurlijk veel te kort.
Gelukkig was er na de laatste ronde een lunch met volop gelegenheid om verder met elkaar te praten en contactgegevens uit te wisselen voor een eventueel vervolggesprek. Want sommige scholieren en studenten hadden elkaar echt gevonden en raakten niet uitgepraat.

De scholieren hebben veel informatie op kunnen halen over verschillende soorten studies, studeren in het algemeen en de Giving Back Students Community. Voor de studenten was het interessant om hun studie vanuit het scholierenperspectief te bekijken en zich te realiseren dat het nog niet eens zó lang geleden is dat zij voor dezelfde keuzes stonden en met vergelijkbare vragen rondliepen. Meteen een mooi reflectiemoment op de eigen ontwikkeling dus!
En allemaal hebben wij Koninklijke Boom Uitgevers leren kennen, een familiebedrijf dat al 182 jaar bestaat en gerenommeerde publicaties uitbrengt waarin cultuur, educatie, wetenschap en professie een leidende rol spelen. De uitgeverij draagt bij aan de maatschappij door met die publicaties inzicht, een beter begrip van zaken en verheldering te bieden.

Al met al was het een zeer geslaagde ochtend.
Dank aan de GBSC-studenten, Allard Klinkers en Liz van de Riet van der Riet van de stadscommissie Amsterdam en natuurlijk vooral ook aan Boom Uitgevers Amsterdam en Arjen Holl voor de gastvrijheid: dank, dank en dank!!!

Op 4 juni zullen de leerlingen van het Hervormd Lyceum West en het Damstede Lyceum voor hun Speeddate Studie Oriëntatie Event te gast zijn op het kantoor van Motivaction International. Ook hier kunnen wij terecht dankzij de Rotary Amsterdam.

Contact hoofdkantoor

Koninklijke Boom uitgevers is vanuit verschillende locaties actief

Contact hoofdkantoor

U kunt ons op diverse manieren bereiken. Hieronder ziet u onze contactgegevens.
Tijdens werkdagen zijn wij van 8.00 – 17.00 uur telefonisch bereikbaar. Wilt u uw vraag per mail stellen, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Stationsweg 66
7941 HG Meppel
Postbus 1058
7940 KB Meppel